Holland Amerika Lijn Rotterdam Cruisemaatschappij en Schepen info

Met meer dan 135 jaar ervaring is de Holland America Lijn trots op haar “Traditie van Excellentie”. Dit is het kenmerkende slogan van het bedrijf. Holland America Lijn vaart met 15 verschillende cruiseschepen.

Cruise Schip Zuiderdam van de Holland America Lijn

De Zuiderdam van Holland America vormde het begin van een nieuwe generatie van de Damschepen.

Holland America Lijn (HAL) werd meer dan een eeuw geleden opgericht in Nederland. Nog altijd laat het bedrijf haar Nederlandse wortels terugkomen in het ontwerp van haar schepen. De schepen zijn elegant en bieden betaalbare cruises aan.

De cruiseschepen zijn vaak vernoemd naar klassieke boten in de geschiedenis van de maatschappij (Rotterdam is bijvoorbeeld het zesde HAL-schip dat deze naam draagt). Grote schilderijen van HAL-schepen hangen in de trappenhuizen, en bloemendecoraties, memorabilia, antiquiteiten en Indonesische invloeden vormen overal subtiele verwijzingen naar het Nederlandse erfgoed van de maatschappij.

Activiteiten Aan Boord Van De Holland Damschepen

De Thermische Suite in de Greenhouse Spa beschikt over verwarmde keramische ligstoelen en prachtige uitzichten over de oceaan.

Intussen gaat HAL met haar tijd mee: u vindt op de schepen trendy internetcafés, gezellige pianobars en sportbars, demonstratiekeukens voor kooklessen. Ook vind u er ruime cabines die van alle moderne gemakken zijn voorzien. Ook vind u er een pizzeria met de naam Slice. Over het algemeen is de uitstraling van de nieuwe schepen kleurrijk en gedurfd en lijken in die zin minder op de oude klassiekere schepen.

HAL heeft traditioneel altijd een wat oudere clientèle aangetrokken, maar in de afgelopen jaren zijn ook andere demografische groepen zich sterker voor cruisevakanties gaan interesseren, waaronder gezinnen met kinderen. Er zijn op de schepen vrolijke speelkamers, video games en tienerruimtes te vinden. Ook hebben veel schepen een afgeschermd buitengebied voor tieners. Dit gedeelte van het schip, dat Oase heet is echt alleen voor kinderen bedoeld.

Activiteiten Voor Kinderen op de Cruiseschepen van HAL

Wanneer er meer dan 25 tot 30 kinderen aan boord zijn, worden er activiteiten georganiseerd voor ten minste drie leeftijdsgroepen tussen 3 en 17 jaar oud. Anders is er bij iedere cruise in ieder geval één adviseur aan boord.

Er zijn op het schip meer dan genoeg stille hoekjes en plekjes om weg te kruipen met een goed boek of een pak kaarten, maar voor wie wat meer actie zoekt, organiseert HAL allerlei activiteiten zoals stijldansen, bingo- en bridgeavonden, wijnproeverijen, gratis computerworkshops en iPod-tours langs de kunstcollectie van het schip. Ook zijn er bibliotheken met mooie tafels van ingelegd marmer.